Burgers van Chinese afkomst krijgen decoratie

583

De waarnemend president, Ashwin Adhin, heeft op het presidentieel paleis zeventien (17) burgers van Chinese afkomst gedecoreerd. Dit in het kader van 165 jaar Chinese immigratie welke wordt herdacht op zaterdag 20 oktober 2018. De plechtigheid vond plaats op vrijdag 19 oktober 2018.

De onderscheidingen volgen als blijk van waardering aan personen die zich op bijzondere wijze onderscheiden. “Het is immers al 165 jaar dat wij Surinamers de bijdrage van deze groep blijven verwelkomen in onze nationale ontwikkeling”, geeft de waarnemend president aan. Nazaten van Chinese immigranten leveren hun aandeel aan de multi etnische samenleving in Suriname. De integratie van deze groep Surinamers is niet altijd over rozen gegaan. Vanaf het moment van 20 oktober 1853 toen de eerste 14 chinezen uit Java in Suriname aankwamen is er vanuit die groep hard gewerkt, vaak dag en nacht, is er een enorme bijdrage geleverd aan de opbouw van ons land. “Aan de vooravond van de viering kunnen wij concluderen dat de integratie in de Surinaamse samenleving succesvol is geweest. We zien mannen en vrouwen van de nazaten uit de eerdergenoemde groep vrijwel terug in alle sectoren, uiteenlopend van handel, onderwijs, openbaar bestuur en de medische sector”, stelt de waarnemend president.

De onderscheidingen zien er als volgt uit: Ridder in de Ere Orde van de Palm (11), Officier in de Ere Orde van de Palm (4) en Commandeur in de Ere Orde van de Palm (2).