Chinese verenigingen leggen kransen bij monument Vriendschapspark

519

In het kader van 165 jaar Chinese vestiging in Suriname, zijn door onder andere de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Stephan Tsang en de Suriname Chinese United Association kransen gelegd bij het monument op het Vriendschapspark. Behalve verenigingen die vallen onder de associatie, zijn er ook verenigingen uit Nederland, Aruba en Curaçao naar Suriname afgereisd om deze dag te herdenken. De kranslegging vond plaats op 20 oktober 2018.

Volgens minister Tsang betekent deze dag heel veel voor de Chinese gemeenschap in Suriname. Het geeft aan dat de burgers van Chinese komaf al 165 jaar harmonieus in Suriname hebben doorgebracht en 165 jaar samen hebben gewoond, geleefd en gewerkt met de rest van de Surinaamse gemeenschap. Suriname heeft een hele goede samenwerking met de Volksrepubliek China, zowel op cultureel gebied als op het gebied van handel en toerisme. “Waar wij ons wel meer op moeten focussen is het toerisme. Wij willen de samenwerking op industriegebied wat meer opkrikken door meer investeerders aan te trekken”, liet de bewindsman weten. China heeft een interne toeristenmarkt van achthonderd miljoen mensen en als wij daarvan slechts een klein deel naar ons land kunnen krijgen om kennis te maken met de Surinaamse cultuur, natuur en gebruiken, dan mogen wij volgens de minister al tevreden zijn.

Verder gaf de minister aan dat het niet uitmaakt hoe lang een burger in Suriname woont, “waar het om gaat is of je met elkaar kunt samenwonen, samenwerken en samenleven” aldus de minister.