KPS onttroont CBvS

570

Het Korps Politie Suriname onttroonde zondag in het Telesur opleidingscentrum de Centrale Bank van Suriname als troefcallkampioen (86-60). De politie ambtenaren zorgden in de voorronde ook al voor opschudding door semikampioen Telesur met 82-64 klein te krijgen.

KPS nam zo revanche voor de uitschakeling het vorig jaar aan de hand van de Telecomprovider in de halvefinaleronde. Door die nederlaag liepen de wetsdienaren de kans op titelprolongatie mis. In het slotstuk treft KPS meervoudigkampioen het Staatsziekenfonds (SZF). De ziekenzorgverzekeraar versloeg in de voorronde Staatsolie ruim met 101-48 en in de halvefinaleronde de Energie Bedrijven Suriname (EBS) met 94-58.

CBvS – EBS (3e/4e)
CBvS en EBS staan tegenover elkaar in de strijd om de derde plaats. De moederbank won haar eerste ontmoeting met 89-69 van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). EBS versloeg in een spannende voorrondepartij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) met 78-71.

Telesur – Staatsolie (5e/6e)
Telesur en Staatsolie knokken voor de vijfde positie. De telecomprovider herstelde zich van haar nederlaag in de openingswedstrijd aan de hand van het KPS door SWM in de tweedepartij met 93-53 te verslaan.

SLM – SWM (7e/8e)
SLM en SWM zullen in hun laatste partij er alles aan doen om de achtste plek te vermijden. De national carrier verloor van EBS (71-78) en Staatsolie (69-74). SWM delfde het onderspit tegen CBvS (69-89) en Telesur (93-53).

Bron: SME Sport