Een 35-jarige moeder, haar 16-jarige dochter en 6-jarige zoon zijn in de vroege ochtend van donderdag 1 november in hun woning aan de Groenhartweg gekapt door de 60-jarige Guno T. 

De politie van Rijsdijk kreeg via de Centrale Meldkamer te horen dat er sprake was van een kappartij op een woonadres in de Groenhartweg. Ter plaatse aangekomen trof de politie twee gewonden aan namelijk de moeder en haar 6 jarige zoon. De moeder en haar zoon zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar operatief moest worden ingegrepen bij de moeder. Zij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis; terwijl haar zoon na medische behandeling naar huis mocht.


Het voorlopig onderzoek wees uit dat de moeder met haar minderjarige kinderen, waaronder de 16-jarige dochter en de 6-jarige zoon, in hun woning lagen te slapen. Dat de 60-jarige Guno,T. hun huis is binnen gedrongen gewapend met een scherp voorwerp. Daarmee bracht hij de moeder en de twee kinderen kapverwondingen toe. Het 16-jarig meisje is vervolgens door Guno ontvoerd. 


Na een zoekactie werd het meisje met zware verwondingen langs de weg aangetroffen. Het meisje werd met de ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar ook zij geopereerd moest worden en opgenomen is. 


Guno T. is om 14.00 uur aangehouden door het Regio Bijstand Team Midden in samenwerking met de politie van ressort Rijsdijk in de nabije omgeving van het door hem geoccupeerd pand.


Het is nog niet duidelijk voor de politie waarom Guno, T. de woning is binnen gedrongen en waarom hij de mensen kapverwondingen heeft toegebracht. Hij is een bekende van de politie. Volgens verklaring van buurtbewoners is Guno nauwelijks twee weken een woning in de buurt geoccupeerd.