Sportdag voor kinderen met beperking weer een succes

311

De Ilonka Elmont Foundation, heeft vandaag voor de 39e keer sportdag voor kinderen georganiseerd. Het ging deze keer om kinderen met een beperking die aan de beurt waren. Ruim 170 kinderen hebben meegedaan met de verschillende takken van sport.

Het waren kinderen van de Kennedyschool, Louis Brailleschool, Ilse Labadie school en de Stizonaschool. De lachende gezichten van zowel de kinderen als de leerkrachten en begeleiders, spraken boekdelen. “Ik ben blij heel blij dat de kinderen hebben genoten, want uiteindelijk is dit echt voor hun bestemd. Voor mij was het een groot succes” reageert Ilonka Elmont, na het evenement. Ze is ook trots op de bijdrage van haar team en spreekt ook grote dank uit naar de verschillende sponsoren van deze activiteit.

De sportdag is bedoeld om de kinderen flink te laten sporten, maar daarnaast leren ze ook meer zelfvertrouwen en respect voor elkaar hebben. De bekende artiesten John Clay en Mantje Karso, van de hit ‘Nomo Yu’ hebben ook hun bijdrage geleverd aan de activiteit. Ook Dean Gorre bondscoach van de nationale voetbalselectie was als speciale sporter aanwezig. “Ik heb echt genoten en ik ben bereid weer mee te doen” zegt John Clay lachend. “Ik ben altijd een fan geweest van Ilonka Elmont, maar dit is geweldig” vertelt Gorre.

De evaluatie heeft op dezelfde dag plaats gevonden. De volgende sportdag van de foundation is gepland voor volgend jaar.

 

Bron: SME Sport