Bazokaarten voor Brownsweg en omgeving

608

De afdeling Basiszorg van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de Stichting Staatsziekenfonds willen mensen die in aanmerking komen voorzien van een basiszorgkaart. Op 31 oktober 2018 was het de beurt aan het district Brokopondo waar bewoners van Brownsweg en omliggende dorpen hun bazokaart in ontvangst mochten nemen. De registratie daarvoor was op 11 september 2018. In totaal zijn 2300 pasjes verstrekt.

Medewerkster Helen Pina van de afdeling Basiszorg onderstreepte dat het project gecontinueerd zal worden. Volgens haar zullen Brokopondo centrum, Companiekreek, Marshallkreek en Wit Santi deze week ook aangedaan worden.

“Wij proberen iedereen te registreren en brengen de zorg naar de mensen. Een bazokaart is belangrijk, omdat het om de gezondheid van de mens gaat”, aldus Pinas. Zij haalde verder aan dat de bewoners van Brownsweg en omgeving heel erg ingenomen zijn hiermee. De mensen hoeven niet meer naar Paramaribo om hun basiszorgkaart op te halen.

Degenen die zich nog niet geregistreerd hebben, moeten de plaatselijke actoren van hun gebied contacten om in aanmerking te komen.