Nieuwe Raad van Commissarissen BGVS

274

Met het oog op een betere medicatie voorziening voor Suriname door het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), is een nieuwe Raad van Commissarissen door de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, geïnstalleerd. Dit vond plaats op dinsdag 30 oktober 2018. Met deze installatie rekent het ministerie en de regering erop dat de raad een goeie job zal vervullen. De minister is van mening dat er genoeg medicatie moet zijn in alle varianten voor de bevolking.   

Voor de minister is het belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. De focus is dat BGVS de medicatie voorziening voor Suriname op een goede pijl houdt en als het kan nog hoger moet opvoeren. Onder voorzitterschap van Jenny Johns-Christopher bestaat de raad verder uit de volgende leden: de aankomende directeur Ryan de Gama, Ewald Gefferie, Zaviska Lamsberg, Olga Jannasch-van ’t Noordende, Wensley Misiedjan, Fauzia Henar-Karamat Ali en Danitsha Leeuwin-Badripersad. Per ingaande 1 januari 2019 zal Ryan de Gama formeel als de nieuwe directeur van BGVS worden aangesteld. Hij zit tot aan zijn benoeming tot directeur zelf in de Raad van Commissarissen.