First lady geeft terug aan diverse organisaties

371

First lady, Ingrid Bouterse-Waldring, heeft wederom bewezen een sociaal bewogen persoon te zijn. Op dinsdag 06 november 2018 heeft de presidentsvrouw verschillende goederen gedoneerd aan scholen, personen en instellingen. Met de middelen die de first lady van donateurs krijgt, probeert zij op haar beurt op de noden van behoeftigen in te spelen.

Onder de genodigden waren onder andere Bhaggoe Raida, leerkracht van de Shri Ganesh school, die een schrijven had gericht aan de presidentsvrouw met het verzoek voor een airco. Aan de school is een 18000 BTU airco gedoneerd. Speciaal Onderwijs Maretraite kreeg niet alleen een geldbedrag groot SRD 2344 gedoneerd, maar ook een gasfornuis. Ook de afdeling opleiding van het Diakonessenhuis kreeg drie laptops geschonken voor het upgraden van de opleidingsfaciliteiten. De moeder van Zidor Thalia schreef de first lady met het verzoek haar te ondersteunen bij het kopen van boeken voor zijn studie economie op de Anton de Kom Universiteit Suriname. Dit verzoek werd ingewilligd met een donatie van SRD 1550 voor de aanschaf van het leermateriaal. De sociale projecten van de presidentsvrouw richten zich voornamelijk op sociaal zwakkeren, onderwijs, kinderen, mensen met een beperking en senioren burgers.