Sleuteloverdracht gezondheidscentrum Onverwacht

361

De technische oplevering van het nieuw gezondheidscentrum te Onverwacht is geweest. De oplevering was op dinsdag 06 november 2018, dit na dertien maanden bouwwerkzaamheden. Districtscommissaris Armand Jurel kijkt uit naar de operationalisering van het centrum. Volgens de burgervader ligt Onverwacht in het centrum van Para, waar deze gezondheidsfaciliteit voor eerstelijnszorg erg welkom is.

De minister van Volksgezondheid die de sleutels ontving van de aannemer heeft die direct overhandigd aan de waarnemend directeur van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst  (RGD). Deze ceremoniële handelingen vonden plaats in bijzijn van assembleeleden Jennifer Vreedzaam en Patrick Kensenhuis en andere volksvertegenwoordigers van het district.

Volgens assembleelid Kensenhuis moet dezelfde basisgezondheidszorg verder worden gebracht naar dichtstbevolkte gebieden zoals Zanderij en La Vigilantia.  Het gezondheidscentrum zal een uitgebreide dienstverlening hebben, zoals een apotheek, spoedhulp, ambulancedienst, laboratorium, huisartsenzorg, consultatiebureau en moeder- en kindzorg.