Voor de 7e maal op één volgend, wordt de kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein opgezet. Dit op initiatief van het Kabinet van de president en de organisator Roelie’s Lighting & Decor. Na bomen uit de natuur te hebben gebruikt is men ertoe over gegaan om een kunstboom op te zetten.

De directeur van dit bedrijf Ramon Djawalapersad, vindt het een lust om dit elk jaar weer te doen voor de gemeenschap. Hij is ook ingenomen met het feit dat verschillende actoren, waaronder het kabinet en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) mee helpen met dit project. Wat nieuw is dit jaar bij de opzet van de boom, met tussenkomst van het commissariaat noord-oost, is de inzet van gedetineerden. Ramon Djawalapersad is blij dat deze boom ervoor zorgt dat mensen bij elkaar komen. Hij geeft daarom ook de boodschap mee dat het belangrijk is om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om grotere hoogtes te bereiken.

De boom wordt op maandag 10 december aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein, door kinderen van de meester Hubert stichting.