Twee voortvluchtige verdachten aangehouden; een hunner geraakt door een politiekogel

341

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP )heeft op maandag 10 december twee voortvluchtige verdachten aangehouden. Deze verdachten zijn de 20-jarige Lary V. en de 22-jarige Geferno V.

Bij het zien van de politie vluchtte Geferno weg om niet aangehouden te worden. Sommaties om zijn vlucht te staken en waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren gericht te schieten op Geferno. Daarbij is deze verdachte in zijn been geraakt.


Per ontboden ambulance werd hij voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo, alwaar hij onder politie bewaking is opgenomen. Geferno en Lary worden ervan verdacht deel uit te maken van een roversbende, die op woensdag 5 december een overval heeft gepleegd bij een handelszaak op het Maretraite project. Hun kompaan Gemar alias “Palm” is kort na die beroving aangehouden en ingesloten door de politie. De recherche van Regio Midden is belast met het onderzoek.