Wet biometrische ID aangenomen

425

De nieuwe ID-kaartenwet is aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA) met 28 stemmen. De goedkeuring van de wet voor aanmaak van de biometrische ID-kaart heeft donderdag 20 december plaatsgevonden. De elektronische ID-kaart maakt deel uit van het E-government programma welke tijdens de regering Bouterse I van start is gegaan.

“Met ICT, met dit project willen wij de efficiëntie verbeteren, willen wij meer transparantie en willen wij kosten besparen. De regering beseft meer dan wie ook dat wij het volk moeten ondersteunen. Juist met dit project willen wij kosten besparen om meer sociale projecten uit te voeren en juist instanties die het nodig hebben te kunnen helpen”, verduidelijkt minister Stephen Tsang het belang van de nieuwe ID-Kaartenwet.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft bij de DNA-vergadering benadrukt dat de wet losstaat van de samenwerking met het uitvoerend bedrijf, Vlatacom. Zij geeft aan dat nergens in de wet het bedrijf genoemd is en dat de regering ook met andere bedrijven mag samenwerken.

Hoewel Melvin Bouva (NDP) eerder heeft gezegd dat de regering geen schoonheidsprijs verdient, Maar geeft aan zich vergist te hebben. “We stemmen vóór omdat de regering alle informatie welke het parlement heeft gevraagd aan ons heeft gepresenteerd en we overtuigd zijn dat op basis van wat we hebben gezien, wij een goed besluit hebben genomen. Suriname zal na de aanname van deze wet eindelijk een stap vooruitgaan in de identificatie en de andere zaken die gedaan zullen worden, daar zijn wij positief over”, aldus Bouva.