De karatebond SKA is vanwege omstandigheden niet in de gelegenheid geweest de karateka’s van het jaar 2018 te benoemen. Binnen de karateschool Seiken is men ertoe overgegaan de best presterende sporters van het jaar te benoemen.

Deze sporters werden ook bekroond en ook dit jaar heeft de karateschool Seiken onder leiding van Andre Joekoe nationaal de beste prestatie geleverd in Suriname. Bij het onderdeel Kumite (gedisciplineerd vechten) is Seiken voor de zoveelste keer nationaal team kampioen geworden. Aangezien Andre Joekoe met zijn studenten steeds wil gaan voor de hoogste plek op het podium heeft deze instelling ook internationaal geresulteerd in uitstekende prestaties.

Op grond van de geleverde prestaties tijdens nationale en internationale wedstrijden heeft de karateschool Seiken met trainer Andre Joekoe binnen de school de volgende leerlingen tot karateka’s van 2018 uitgeroepen:

– Bij de jongens Rohit Ramparichan 16 jaar
Rohit werd kampioen bij laatste nationale titelwedstrijden en won tijdens het Curaçao-Open 2018 goud.

-Bij de meisjes Rimke Joekoe 15 jaar
Ook Rimke leverde vergelijkbare prestaties. Tijdens SKA kampioenschappen werd zij kampioen in haar leeftijdsklasse.Zij stond ook op het podium (goud) tijdens de onlangs gehouden Curaçao-Open wedstrijden.

Overigens lopen er nog meer talenten rond onder de pupillen van karateschool Seiken.Niet voor niets is deze school al verscheidene jaren de onbetwiste kampioen bij het onderdeel vechten (kumite) van de Surinaamse Karate-Do Associatie.

Bron: SME Sport