Woninginbreker op heterdaad betrapt door buurtbewoner

205

De politie van het ressort Flora kreeg op zondag 30 december de melding van een verdachte die voor poging inbraak is aangehouden aan de Commewijnestraat.

Bij aankomst op het adres bleek het te gaan om de bekende van de politie, de 40-jarige Vincent R. Onderzoek wees uit dat de verdachte op heterdaad betrapt werd, toen hij bezig was een deur van een woning te forceren. Een alerte buurtbewoner stelde de eigenaar die op dat moment op het werk was in kennis van hetgeen zich had voorgedaan.


De eigenaar spoedde zich naar huis en onderweg schakelde hij dienstdoende politieambtenaren van het Politie Opleiding Centrum in. Twee wetsdienaren deden samen met de eigenaar het adres aan, waarbij Vincent werd aangehouden. Door kortdaad optreden van de buurtbewoner en de politieagenten is het slechts bij een poging gebleven.
De inbreker werd overgedragen aan de politie van het ressort Flora.


Hij werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.