De politie van het ressort de Nieuwe Grond kreeg op zaterdagavond 02 februari de melding van het Command Center, dat er een brute roofoverval had plaats gevonden op een woonadres in de Magentaweg.

De politie trof op de plaats van het gebeurde vijf slachtoffers aan. De 64-jarige heer L.L. met een schotverwonding aan zijn rechtervoet. De 52-jarige mevrouw S.R. met een schotverwonding in haar buikstreek. Zij was niet aanspreekbaar. De 21-jarige mevrouw W.G. met een schotverwonding aan haar linker onderbeen. De 28-jarige heer S.K. en de 52-jarige heer B.K. hebben geen letsels opgelopen.

De gewonde slachtoffers zijn door familieleden overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medische hulp te krijgen. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat op die bewuste avond de huisbewoners met gasten op het terras van hun woning zaten. Dat op een bepaald moment twee mannen, gewapend met vuist vuurwapens, het erf opliepen en nagenoeg gelijk het vuur op de huisbewoners en gasten openden.

Dat de slachtoffers de woning zijn binnen gerend op de voet gevolgd door de gewapende rovers. De slachtoffers zijn toen in de woning beroofd van hun eigendommen. Na hun criminele daad renden de rovers het huis uit. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie.