Politieambtenaar omgekomen na aanrijding door automobilist

1040

De aspirant agent van politie Prewish, Jodha is vanmorgen, donderdag 7 februari, overleden in het ziekenhuis. Op dinsdagavond 5 februari,omstreeks half acht, is hij door een autobestuurder op de Oost-West verbinding in het district Commewijne aangereden.

De politie agent was, samen met een collega, bezig met verkeerscontrole. Een auto kwam vanuit de richting Albina gaande in de richting Paramaribo aangereden en reed de politieambtenaar aan.

Ondanks de politieambtenaar een oranje gekleurde fluorescerende vest aan had verklaarde de 50- jarige autobestuurder dat hij de agent niet op tijd had gezien. De autobestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van deze man, door de politie, in beslag genomen. Na verhoor is hij heen gezonden.

De agent is de negende verkeersdode voor dit jaar.