Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) voert werkzaamheden uit in Paramaribo- Noord. Het gaat om het opschonen en ophalen van diverse lozingen in het gebied. Deze werkzaamheden zijn in december 2018 gestart en worden in eigen beheer uitgevoerd. De controle op deze werkzaamheden wordt door de afdeling Ontwateringswerken van het ministerie uitgevoerd.

Momenteel is men bezig aan de Sluiskreek. Volgens Vinodh Bissesar, waarnemend Coördinator Open riolering van de afdeling Ontwateringswerken, zijn deze werkzaamheden op donderdag 14 februari 2018 gestart en zullen volgens planning binnen 12 werkdagen afgerond zijn. De Sluiskreek sluit aan tot de Anton Drachtenweg en is 3300 meter lang en ongeveer 20 meter breed. De lozingen langs de Rubenstraat, de Pommerakstraat, de Nachtegaalstraat en de Leonardo Da Vincistraat zijn reeds aangepakt.

De Sluiskreek is een belangrijke ader voor de ontwatering van Paramaribo-Noord. De lozingen langs de Bazaltstraat en de Picassostraat zullen volgens planning in de komende weken ook opgeschoond worden. Het hangt allemaal af van de heersende weersomstandigheden. In sommige delen van de lozingen zijn koelkasten en huisvuil aangetroffen. Bij het betrappen van personen die zich schuldig maken aan deze handelingen zullen er zeker maatregelen volgen tegen hen. Gedurende deze werkzaamheden kunnen er zich wat tijdelijke verkeersopstoppingen voordoen, echter is zulks slechts voor korte duur gedurende de verplaatsing van de machines. Het ministerie doet een beroep op de samenleving om hun medewerking te verlenen en doet haar best om dit ongerief tot een minimum te beperken.