De Nationale Viertallen Bridgeteams Kampioenschappen 2019 staan in de startblokken. Bij het “viertallen” wordt een Butlertelling gehanteerd en hierbij is een iets andere speelwijze vereist dan bij het parenspel.

Waar we eerder stelden dat bij paren vaak het risico wordt genomen voor een extra overslag of een gewaagd doublet op een deelscore, gaat het er bij viertallen om zo veel mogelijk de manche te bieden en deze veilig uit te spelen. Overslagen zijn niet of nauwelijks van belang. Het motto bij viertallen is: “Bij twijfel naar de manche!”.

De periode om druk te onderhandelen om ‘ideale’ viertallenteams samen te stellen is voorbij en de registratie/inschrijving van de Nationale Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2019 sluit vandaag af. Omdat er minder dan 8 teams zich hebben geregistreerd, zal er gespeeld worden in de Round Robin voorrondes, de halve finales en de finales op 18, 20, 27 februari, 4, 6, 11, 13 en 18 maart 2019.

Er zal vanaf maandag 18 februari 2019 een Round Robin voorronde gespeeld worden beslaande uit vijf sessies tot en met 6 maart a.s. De winnaar van deze voorronde is de eerste finalist, en de nummers twee en drie in deze voorronde spelen in de halve finale op 11 maart voor de andere finaleplaats. De finales zelf worden op 13 en 18 maart gehouden, waarna de kampioen en semi-kampioen bekend zullen zijn. De wedstrijden in de voorronde worden afgewerkt met 2×14 spellen per sessie.

Na de Nationale Viertallenteams Kampioenschappen volgt de organisatie van en deelname aan de 46ste editie van de Inter-Guyanese Bridge Spelen (IGBS), welke gehouden worden te Paramaribo in The Golden Truly Hotel gedurende 19 – 22 april 2019. Suriname verdedigt haar titel. De kampioen en eventueel de semikampioen van het 4-tallen hebben het recht om in de landenteams categorie van de IGBS 2019 Suriname te vertegenwoordigen.

Er zal op zijn vroegst eventueel pas weer op maandag 25 maart 2019 gecontinueerd kunnen worden met de reguliere open paren speelsessies te kantine van DSB na het houden van de Jaarvergadering die avond!

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SMEsport.