Op woensdag 6 maart 2019 heeft President Bouterse met een deel van de Raad van Ministers en de door de President ingestelde ondersteunende werkgroep een initieel werkoverleg gehad. Aan de hand van de geselecteerde thema’s zijn de reeds in uitvoering zijnde programma’s toegelicht, alsook aangegeven welke programma’s nog moeten worden afgerond.

Deze regeringsprogramma’s worden overzien door de Ministerraad, onder leiding van de Vicepresident, en zullen de reguliere comptabele weg volgen voor het krijgen van goedkeuring. De leden van de commissie werken ondersteunend in de coördinatie van de uitvoer van prioriteitsprogramma’s en kunnen derhalve nimmer de bevoegdheden van andere staatsorganen, lees Ministers, overnemen.

In het overleg is aangegeven welke cross-cutting thema’s de komende periode extra aandacht genieten om versneld uitvoer te geven aan het regeerbeleid. De Ministers van de ministeries die hierbij instrumenteel zijn, alsook hun directeuren, hebben in de meeting aangegeven hoe de invulling zo effectief mogelijk gestalte krijgt.