Nederlander verdronken door ongeluk

675

De 53-jarige Harm van de Molen is op dinsdag 5 maart verdronken nadat hij via rotsblokken een soela probeerde over te steken. Dit gebeurde bij het eiland Awarradam te Gran Rio Rivier. De toerist maakte een misstap en gleed uit in het zeer snel stromend water en kwam met zijn onderbeen vast te zitten tussen rotsblokken, alwaar hij in de woeste stroming verdronk.

De omstandigheden ter plekke waren voor omstanders verre van ideaal om gelijk hulp te bieden, vooral door de sterke stromingen en glibberige rotsblokken. De duikers van de Brandweer arriveerden op woensdag 6 maart omstreeks 8.00u. per ontboden helikopter ter plekke. Na ongeveer 4 uren werd onder zeer enerverende omstandigheden, het ontzielde lichaam van het 53 jarige slachtoffer geborgen. Door de sterke stromingen en de voorkomende rotspartijen, werd eveneens schade geleden aan het equipment van de duikers.