Bestrijding muskietenplaag in Nickerie vandaag van start

436

Hedenmiddag zullen er bespuitingen plaatsvinden tegen de aanhoudende muskietenplaag in Nickerie. Het BOG zal in samenwerking met het Lokaal Bestuur van ons district gedurende 2 dagen deze bespuitingen uitvoeren. Nabij de verschillende scholen, het marktcomplex en omgeving alsook het gebied rondom het Mungra Medisch Centrum zullen gedurende deze operatie worden bespoten. Er zal gebruik gemaakt worden van het bekende bestrijdingsmiddel Malation enwel op olie basis.

Districtscommissaris Nisha Kurban doet inverband hiermee een beroep op de mensen in die omgevingen om vooral hun woningen open te houden tijdens de bespuiting. Wel wordt gevraag dat men waterbakken en voedingswaren goed afdekt. Zwangere vrouwen en zieken moeten wel uit de buurt blijven van vooral de geur van het te gebruiken middel Malation.