SBB Viertallen kampioenschappen 2019 ten einde

483

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) heeft met succes zijn Bridge Viertallenteams Kampioenschappen 2019 afgesloten. Dit prestigieus toernooi begon op 18 februari jl. met de Round-Robin voorronden, waaraan vier viertallenteams meededen.

Team Raghoenandan wist de kampioenstitel het vorig jaar te behalen en Team Razab-Sekh werd toen semikampioen. Beide teams zaten weer nu in de finale, het zij laatst genoemde team in ietwat gewijzigde formatie dit jaar speelde. Team Razab-Sekh was ook gebrand op revanche en had Team Raghoenandan al in de voorronde verslagen.

De finalesessies werden gehouden in de kantine van DSB. Er werd gespeeld over 2 sessies van steeds 24 spellen. De eerste sessie was op 6 maart jl. en na de 24 spellen was de stand 64 – 30 IMP in het voordeel van Team Raghoenandan. De tweede sessie op 11 maart jl. bekampten de twee finalisten elkaar weer in deze spannende sessie. Deze sessie werd echter ook gewonnen door Team Raghoenandan met 60 – 43 IMP. Dit bracht Team Raghoenandan op een wedstrijdtotaal van 124 IMP’s en 73 IMP ‘s voor Team Razab-Sekh, resulterende in een tabeloverwinning voor eerstgenoemde met een 17,6 – 2,4 VP stand.

Team Raghoenandan behaalde dus opnieuw het kampioenschap. Tegelijkertijd werd Team Razab-Sekh wederom semikampioen SBB Viertallenteams van Suriname 2019. Beide teams zullen waarschijnlijk samen straks Suriname vertegenwoordigen bij de landen viertallenwedstrijden tijdens IGBK 2019 tijdens het Paasweekeinde, welke te Paramaribo wordt gehouden gedurende de periode 19 t/m 22 april 2019.

De prijzen zullen aan de kampioen uitgereikt op de Jaarvergadering van 25 maart a.s.
De SBB zal in de resterende periode voor de aanvang van de IGBK 2019 alles in het werk stellen om de organisatie en succesvolle deelname aan dit prestigieus toernooi goed voor te bereiden, dat voor de 46-e keer onafgebroken wordt georganiseerd. Immers is Suriname erop gebrand om de grote wisselbeker ‘thuis’ te houden, daar ze het al de laatste vier jaar achter elkaar wisten te winnen.

Reminder: De komende maandag zal bij de DSB de draad weer worden opgepakt en zal er weer normaal gespeeld worden op maandag 18 maart 2019. De Jaarvergadering van de Bond wordt gehouden op maandag 25 maart 2019 om 19.30 uur te kantine van DSB.

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SMEsport.