12 personen aangehouden vanwege smokkel grote partij sigaretten

717

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart zijn acht Braziliaanse bemanningsleden van een schoener ( zeilschip ) en vier Surinaamse vrachtwagenchauffeurs door de douane recherche op een scheepswerf te Domburg aangehouden ter zake overtreding van het smokkel decreet.

De twaalf verdachten waren bezig smokkelwaar uit de schoener te lossen om die vervolgens in de vrachtwagens te laden. Deze verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De Surinamers zijn: Dinesh,R.(33jr.)Vikash,R.(35jr.)Awierman,L.(33jr) en Glenn,L.(50jr.). De Brazilianen zijn: Osmar,P.(40jr.)Tarziso,R.(31jr.)Bruno,A.(32jr.)

Adenil,D.(44jr.)Jhones,D.(29jr.)Meredilson,A.(23jr.)Adriano,R.(35jr.) en Lobato,D.(51jr.)

Het smokkelwaar in deze zijn sigaretten en wel iets meer dan 1500 dozen van de handelsmerken: Tradition en Oris. In het belang van het onderzoek zijn de dozen met sigaretten, de vrachtwagens en de schoener in beslag genomen.

De douane recherche heeft deze zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.