Moskee Tahzieboel Islam aan de Oost Calcuttaweg weer in gebruik genomen

466

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft samen met de districtscommissaris van Saramacca, Sarwankoemar Ramai en enkele notabelen van het district Saramacca, tijdens zijn werkbezoek aan het district, ook een bezoek gebracht bij de moskee Tahzieboel Islam, gelegen aan de Oost Calcuttaweg.

De heer Mascoedali Ahmadali en zijn wederhelft Sanioenniesa Rosan hebben op zich genomen om een plus minus 80 jaar oude moskee te renoveren.

De moskee is decennialang niet gebruikt en was overwoekerd door het bos, zodanig dat niks zichtbaar was.

Dit echtpaar heeft de moskee een grondige renovatie beurt gegeven. De weg naar de moskee toe is door hun inzet bezand. Het terrein is schoongemaakt en verhoogd.

Thans zijn ze bezig met een beheerders woning. Het ligt in de bedoeling om deze moskee voor de vastenmaand in gebruik te nemen, zodat ook in deze moskee Jumma diensten zullen plaatsvinden.

Hun verzoek aan de minister was om zijn invloed aan te wenden, zodat de Surinaamse Waterleiding Maatschappy (SWM ) hun waterleidingsnet uitbreiden naar deze moskee toe.

Het echtpaar merkte op veel ondersteuning te hebben gekregen van de plaatselijke bevolking, het districtscommissariaat, Centrale Overheid en organisaties, waarvoor zij een ieder bedankt om dit project tot een succes te maken.