Onder leiding van de Coördinator Regio Oost, R. Martodimedjo, hebben enkele LVV-medewerkers en de District Commissaris van Marowijne Zuid West, Kenya Pansa, een bezoek gebracht aan het dorp Ricanau Mofo. Samen met vertegenwoordigers van het dorpsbestuur is een locatie van circa 10 hectare bezichtigd, alwaar een Farmers Field School zal worden opgezet.

Tot nog toe wordt gebruik gemaakt van shifting cultivation, waarbij steeds een ander stuk land wordt opengekapt om te planten. Hierdoor leggen de landbouwers dagelijks vele kilometers af om de huidige landbouwarealen te bereiken. Met de Farmers Field School moet dit tot het verleden behoren en zullen de landbouwers nieuwe efficiënte teeltmethoden worden aangeleerd. Met ondersteuning van de onderdirectoraten Landbouw en Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking van het ministerie van LVV zullen de landbouwers worden getraind in theoretische teeltaspecten als praktische teeltvaardigheden. Aandacht zal worden besteed aan alle onderdelen van de productie van diverse gewassen, vooral de veel geteelde knolgewassen zoals Chinese Tayer en Zoete Bataat. Gezien het ministerie streeft naar verbetering van de productiviteit en kwaliteit van de agrarische productie zal binnen enkele weken het beschikbare terrein plantklaar worden gemaakt en zullen de activiteiten voor opzet van de Farmers Field School worden opgestart.

De landbouwers zullen op de hoogte worden gehouden van de mogelijkheden zoals financiering en trainingen die onder andere in het EU-SAMAP project worden aangeboden, voor de verbetering van de productie en afzetmogelijkheden. Samen met het District Commissariaat van Marowijne werkt het ministerie van LVV aan verbeterde productiemethoden en tevens aan werkgelegenheid voor Ricanau Mofo.