Schietvereniging de Scherpschutter houdt succesvolle schietwedstrijden

678
Schietvereniging de Scherpschutter houdt succesvolle schietwedstrijden

Op zaterdag 27 april 2019 heeft de Schietvereniging de Scherpschutter, aangesloten bij de Surinaamse Schutters Federatie (SSF), het eerste Jeugd-schiet-wedstrijden georganiseerd binnen de SSF. De initiator hiervan was wijlen voorzitter dhr. Roy Liong A Sang.

Het huidig bestuur onder leiding van voorzitter dhr. Johan Nekrui heeft dit afgelopen weekend gerealiseerd. De wedstrijd is verschoten in het wel bekende schietonderdeel “Lucht Pistool” onder jeugdigen tussen de 10 en 15 jaar; wedstrijd van 30 schoten in 45 minuten. De jonge schutters hebben de afgelopen weken flink getraind en gingen met een goede mindset en instelling de wedstrijd tegemoet. 

Het toernooi is volledig gesponsord door leden en niet leden van de vereniging en de hoofdsponsor HJ Group. Elke schutter kreeg toegereikt een medaille voor deelname aan het toernooi en een TBL-film ticket. De winnaars 1 tot en met 3 bij zowel de meisjes en jongens kregen elk hun winnend plakkaat en van de hoofdsponsor een productenpakket. Het bestuur mag terugblikken op een welgeslaagde dag met toeschouwers die in grote getallen aanwezig waren en dit tot een onvergetelijke dag gemaakt hebben.

Het bestuur geeft tevens aan dat het nieuw beleid is om de schietsport onder de jeugdigen meer bekendheid te geven. Behalve dat de jeugdigen verantwoord leren omgaan met een wapen, is zij bezig te timmeren aan de weg om Suriname op internationaal niveau te vertegenwoordigen. Tenslotte moeten de jeugdigen de toekomst zijn van o.a. de schietsport.