SKA houdt succesvol Kata seminar

357

De Surinaamse Karate-Do Associatie hield op zondag 19 mei 2019 een succesvol Kata Seminar voor Scheidrechters, Coaches, Tafel Officials en Wedstrijd Organisatoren, die lid zijn van de SKA. Dit met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De Wereld Karate Federatie is bezig met het verbeteren/verfijnen van het competitie reglement. Voor 2019 is het Kata reglement voor een groot deel aangepast en moesten de diverse Officials onderricht worden in dit nieuw systeem. Sensei Pearl Gerding (PKF Judge A), die het seminar gaf, heeft de participanten mogen onderrichten in de nieuwe regels en mochten zijn aan het eind, middels video review het geen geleerd is in praktijk te brengen.

Er waren 37 participanten van de diverse karatescholen in Suriname. Het is de bedoeling dat het geleerde zal worden overgebracht aan de atleten, omdat dit systeem gebruikt zal worden tijdens de nationale Kata wedstrijden op zaterdag 25 mei 2019 en als voorbereiding op de participatie van Suriname aan de Caribische Karate kampioenschappen die dit jaar in de Dominicaanse Republiek gehouden zal worden.

Surinaamse Karate-Do Associatie

Bron: SMEsport.