DNA veroordeelt roofovervallen op scholen

323

De Nationale Assemblee (DNA) heeft de recente roofovervallen op enkele scholen in Paramaribo veroordeeld. NDP-fractieleider Amzad Abdoel zei in het parlement niet te hopen dat er een panieksituatie ontstaat. Aan de minister van Justitie en Politie heeft het lid gevraagd om de surveillances rond de scholen op te voeren, alles goed in de gaten te houden en de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten te waarborgen.

Vicevoorzitter Melvin Bouva is blij dat deze zaak is aangekaart. In een periode van één week zijn de St. Ceciliaschool, VOJ Hockey en HPG Latour het doelwit geweest van roofovervallen. Bouva betreurt het dat onderwijsinstellingen ook prooi zijn geworden van een vermoedelijk criminele bende. Moeten met uitzondering van de verhoogde surveillances, ook de inlichtingen geïntensiveerd worden?, vroeg de vicevoorzitter van het parlement aan justitieminister Suart Getrouw. Hij deed ook een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot oplossing van deze overvallen, aan de politie door te geven.