CONI Rally 2019

398

Op zaterdag 8 juni 2019 heeft de start van de CONI Rally om 11.00.u. plaats gevonden bij het Staatslogeergebouw te Totness in het district Coronie. De districtssecretaris Nuncy Rigters die de districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi vertegenwoordigde heeft het startsein van deze rally gegeven.

De CONI Rally 2019 is georganiseerd door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). De logistiek man Gerard Roemer gaf aan dat er 60 equipes hebben deel genomen aan deze rally, waaronder Nickerie en Paramaribo. Deze rally gaat over het algemeen over goed berijdbare wegen in Coronie en Nieuw ̵ Nickerie.

De CONI Rally werd onder vier klassen verdeeld namelijk: hoofdklasse, A- klasse, B ̵ klasse en de toeristenklasse. De equipes moesten zich heel goed voorbereiden om niet in de fout te gaan tijdens de ritten. Zij dienden zich te houden aan de veiligheid en andere instructies in de routeboeken langs de bereden route. Ook is het van eminent belang dat ze de opdrachten van de officials strikt volgen. Elke deelnemer die in de fout gaat krijgt strafpunten en degene met de minste strafpunten is de winnaar. De route van de CONI Rally 2019 was een geweldige uitdaging voor de rally rijders.

De finish heeft op de zelfde dag plaats gevonden omstreeks 20:00 uur bij The Lounge Zeedijk te Nickerie aan de Abdulghani Madharweg.

De voorlopige en daaropvolgend de definitieve uitslag van de SARK CONI RALLY 2019 is op dinsdag 11 juni 2019 omstreeks 20:00 uur bekend gemaakt in Suriname Dream Cafe aan de Dr. Sophie Redmondstraat 248.