Daniëlla Sumter is toegelaten als lid van De Nationale Assemblee (DNA). Dit gebeurde op vrijdag 14 juni 2019. Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei nadat eerder de geloofsbrieven werden onderzocht door een commissie van het parlement, haar meegemaakt te hebben op het stuk van het voorbereiden van wetten en verwacht persoonlijk op dit stuk veel van haar. Vice president Ashwin Adhin bracht namens de regering de nodige gelukwensen over. 

Sumter heeft eerder op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) gewerkt als onderdirecteur Marktbeheersing. NDP-fractieleider Amzad Abdoel feliciteerde het nieuwbakken lid en merkte op dat zijn fractie nu bestaat uit 12 sterke vrouwen. Het stimuleren van vrouwelijk leiderschap krijgt hiermee verder gestalte, stelde de fractieleider. Sumter kreeg van de overige fracties te weten, DOE, ABOP, BEP, NPS, PL, PALU en de VHP de nodige felicitaties.

Sumter zei zich in te zullen zetten voor de economische ontwikkeling van Suriname. Dit wil ze doen door het opzetten en implementeren van een stabiele basis die effecitiviteit en efficientie van het handelsbeleid zal bewerkstelligen. Het hedendaags handelsgebeuren en de potentie die ons land heeft als jonge democratie evenals de ontwikkelingen op het gebied van industrie en toerisme alsook het diversifieren van de economie zijn zaken waar ze zich voor wil maken. Elk land kan handel drijven maar als de handelregels niet in acht acht worden genomen en de hedendaagse ontwikkelingen niet bijbeent zullen andere landen een voorsprong hebben. Sumter zegt binnen de overheid de mogelijkheid gehad te hebben diverse beleidsplannen mede te ontwikkelen en uit te voeren. Ze kijkt uit naar een productieve periode in DNA.

Sumter is gekomen op de plek van Andre Misiekaba die onlangs is benoemd tot de minister van Sociale Zaken en Volkshuivesting.