Uitgelaten kinderen met beperking sporten mee

180

Op woensdag 12 juni was het dan zo ver voor de leerlingen uit het speciaalonderwijs de SO Jules Fernandes en SO Lamtoro. De 41ste sportdag van de Ilonka Elmont Foundation werd georganiseerd en deze scholen waren de gelukkige om deel te nemen.

Naast de scholen heeft Shaun Christopher ook meegedaan aan de sportdag ook meegedaan. Hij heeft genoten van verschillende spellen zoals flesgooien, ringwerpen en parachute. Daarnaast vond hij alles geweldig wat om hem heen gebeurde en kon hij moe maar vooral voldaan naar huis.

Na de openingstoespraak van Ilonka Elmont stonden ruim 130 kinderen met een beperking te popelen om te beginnen met de warming-up van de welbekende voetballer Dimitrie Apai. Samen met Mozis B heeft hij de hele ochtend meegedaan aan alle spellen en sporten samen met de kinderen. De dag werd feestelijk afgesloten met een optreden van Mozis B.

In totaal speelden de kinderen acht spellen en hadden ze één ronde rust. Zij deden mee aan spellen zoals duo voetbal, touwtrekken, lummelen, kat & muis en kregen ook een thaiboks clinic. Om niet oververhit te raken door de vele inspanningen was er in de pauze gezorgd voor voldoende water en koekjes en ter afsluiting kregen zij ook een fruithapje.

Er wordt met een grote glimlach terug gekeken naar de 41ste editie van de sportdag voor voor kinderen met een beperking van de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met het Bureau Speciaal Onderwijs. Het was een mooie en succesvolle sportdag.

Deze sportdag is mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Stinafo, Basic-One en Shaun Christopher Foundation. Veel dank aan onze de partners Caribbean Drive, Iprint, NV Dik en Ismay van Wilgen Sporthal.

Vooral de tomeloze inzet van alle vrijwilligers mag zeker niet vergeten worden. Zij allen hebben ervoor gezorgd dat alle kinderen met een lach op hun gezicht het sporthal verlieten.