Minister Stephan Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) verrichtte de opening van de 2-daagse Made in Para beurs. Deze beurs is een initiatief van de ondernemers van het district Para en wordt gehouden op 29 en 30 juni 2019 op het complex van Main carwash, omgeving Rijsdijk . Minister Tsang feliciteerde de Paraanse gemeenschap met dit initiatief en gaf aan dat het ministerie er is om ondernemers te stimuleren en te faciliteren. Hij is daarom blij met het opgang komen van de bewustwording onder de samenleving om te gaan ondernemen.

Het ministerie is reeds bezig met een Made in Suriname Keurmerk, van alle producten die in Suriname worden geproduceerd. Daarnaast wordt gewerkt aan de Acces to finance, welke ondernemers instaat stellen om zonder onderpand een bedrag van maximaal SRD 250.000,- te lenen bij de lokale banken. Het fonds voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen zal hierdoor als garantiefonds dienen met een rente van onder de 10%. De minister kondigt een samenwerking met het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) aan. Suriname zal dan instaat zijn producten op een onlinemarkt aan de man te bieden. Dit zal maken dat de afzet vergroot wordt. Het ministerie van HI&T  is daarom ook aanwezig op de beurs.

Ook het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), de afdeling Bijenteelt en de Ressortkantoren Paramaribo en Para zijn aanwezig op deze 2-daagse beurs. Deepak Jairam, Wnd directeur van LVV,  sprak de aanwezige namens de minister van LVV toe. Hij gaf aan dat het ministerie dit soort geweldige initiatieven verwelkomt. Het ministerie heeft volgens haar taakomschrijving de plicht de agrarische sector te ondersteunen, te stimuleren en te begeleiden. Hij benadrukte dat het ministerie geen concurrent is van de ondernemers, maar dat zij de ondernemers als die aankloppen zal en moet begeleiden, aangezien zij zorgen voor het mede in stand houden van deze sector. Daarnaast stelt het ministerie trainingen beschikbaar aan de Paraanse gemeenschap. Hij roept de samenleving op gebruik te maken van deze mogelijkheden.

De directeur bemoedigt de gemeenschap van Para samen te werken om de agrarische sector in stand te houden. “Het district Para heeft de potentie en daarmee kunnen wij met zijn allen ervoor zorg dragen dat de ontwikkeling van Suriname een boost krijgt”, zegt Jairam. Verder werd het publiek ook toegesproken door de District Commissaris van Para, Armand Jurel, de DNA-leden Jennifer Vreedzaam en Patrick Kensenhuis, en de voorzitter van de Ondernemers Platform Para,  Guno Polak. Aanwezig waren ook ex-DNA-lid Ricardo Panka, nu Surinaamse vertegenwoordiger in Indonesia en andere notabelen van het district Para.