“Mijn persoonlijke boodschap aan de totale Surinaamse gemeenschap is het feit dat ik niet geloof in mensen en kinderen met een beperking. Hiermee bedoel ik dat wij allen beperkingen hebben, ik geloof in mensen en kinderen met een uitdaging, want zij zijn allemaal strijders van en voor het leven” waren de woorden van dichter en initiatiefnemer Previen Sewnath, tijdens een zeer bijzonder moment in het kader van “The Change for Childeren” welke plaatsvond op vrijdag 28 juni 2019.

Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, die ook te gast was tijdens deze speciale gelegenheid, was op de eerste plaats de trekker van “The Change for Childeren” zeer erkentelijk voor het initiatief. De bewindsman vond het een eer om aanwezig te mogen zijn en gaf verder aan dat de stichting een deel is van de organisaties of instellingen die door zijn ministerie wordt ondersteunt.

De minister was zowel de leiding als de medewerkers erg dankbaar voor het werk dat zij doen. De mate van civilisatie van een samenleving wordt bepaald door de wijze waarop de samenleving omgaat met kwetsbare groepen. Volgens de bewindsman heeft onze samenleving te maken met heel wat uitdagingen op dit gebied, hetgeen betekent dat wij allemaal de taak hebben om onze civilisatie naar een hoger niveau te brengen.

“Zoals gezegd moet ik u feliciteren met deze bijzondere dag en zeker de heer Sewnath, die dit heeft georganiseerd om de kinderen die een uitdaging hebben in het leven, inderdaad ook een gezellige dag te bieden” voerde de Sozavo-minister tenslotte aan.