Misiekaba: “Dit is ongetwijfeld een zeer dramatische dag voor Suriname.”

858

“Ik ben met stomheid geslagen. Dit is een onbeschrijfelijk- en verschrikkelijk drama,” De eerste reactie van de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Andre Misiekaba, op het tragisch gebeuren, te Latour en Pontbuiten, waarbij vijf (5) kinderen om het leven zijn gekomen door een woningbrand. Op Latour gaat het om 2 woonhuizen en Pontbuiten 1 woonhuis die vandaag, 2 juli 2019, door brand zijn verwoest.

Andre Misiekaba is samen met andere regeringsvertegenwoordigers, mede namens president Desi Bouterse, vanmorgen naar zowel Latour als Pontbuiten is geweest om de aanwezige nabestaanden moed in te spreken. “De president zal ook zelf op zijn wijze attentie tonen,” zei de minister.

In beiden gevallen zal de regering ondersteuning geven. Met de nabestaanden zullen afspraken worden gemaakt hoe en wanneer de ondersteuning plaats zal vinden. “Dit is ongetwijfeld een zeer dramatische dag” geeft de bewindsman verder aan.

Intussen heeft president Bouterse de coördinatie van de regeringsondersteuning gelegd in de handen van minister Misiekaba.