De afdeling Verkeersunit van Regio Midden heeft op woensdag 17 juli de 34-jarige autobestuurder Ashwin J. na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Ashwin veroorzaakte in de vroege ochtend van maandag 15 juli een verkeersongeval op de kruising van de Tapoe- en de Welgedacht-A weg. De politie van het ressort Santo Boma constateerde dat Ashwin onder invloed van alcohol had deelgenomen aan het verkeer en dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Er was een mede inzittende in het voertuig van Ashwin. Die mede inzittende liep een arm fractuur op.

Onderzoek wees uit dat Ashwin over de Tampoeaweg reed gaande in de richting van de Welgedacht-A weg. Op de eerder vermelde kruising, net tegenover het politiebureau Santo Boma, verloor Ashwin de controle over de besturing van zijn voertuig. Hij kwam daarbij tegen een mast van een telecombedrijf aan en belandde vervolgens met zijn voertuig in een langs de weg lopende trens.

Ashwin klaagde van pijn over zijn lichaam en was niet in staat een blaastest te ondergaan. Hij en de mede inzittende zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Ashwin en zijn metgezel werden opgenomen in het ziekenhuis. Op woensdag 17 juli zijn zij ontslagen uit het ziekenhuis. Dezelfde dag werd Ashwin ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Hij is toen in verzekering gesteld voor het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol, zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, waarbij zijn mede inzittende zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen.