Minister Antoine Elias van Volksgezondheid was zeer onder de indruk van de opkomst, tijdens de in ingebruikname van het nieuwe Gezondheidscentrum van het Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Het ministerie heeft in haar nationaal strategisch plan 2019 – 2028, ook de preventieve zorg in het programma staan. Het district groeit aan inwoners, waardoor er behoefte is aan een groter gezondheidscentrum. De regering is van mening om meer fondsen vrij te maken voor het uitbreiden of nieuwe gebouwen.

Minister Elias voerde aan dat het onderhouden van het gebouw niet alleen de taak is van het ministerie, de directeur van RGD of van de medewerkers van het gezondheidscentrum, maar ook van de mensen die gebruik zullen maken van de diensten aldaar. Het onderhouden moet samen geschieden, omdat de huidige regering heel serieus omgaat met de gezondheidssector. De overheid heeft in de planning om meer fondsen vrij te maken, zodat bestaande gezondheidscentra kunnen worden uitgebreid, of andere gebouwen kunnen worden gefinancierd. De bewindsman feliciteert de Paranen en drukt hen op het hart om een gezonde levensstijl op na te houden. Dit kan door gezonde voeding te gebruiken, sporten en preventief je gezondheid onder controle te houden.

Het ministerie van Volksgezondheid is van mening om waar nodig gebouwen op te zetten. Het oude gebouw is vervangen, omdat het een zeer ongeriefelijk gebouw was. Vanwege de enorme groei van het aantal inwoners in het district was er al een hele tijd behoefte aan een groter gezondheidscentrum. Preventie gaat ons moeten halen uit de tientallen miljoenen die de regering maandelijks uitgeeft aan de zorg. Preventie is ook wereldwijd een oplossing om een goede en gezonde bevolking te hebben en om de gezondheidszorg betaalbaar te maken. Waar u ook woont in het land, u heeft recht op goede gezondheidszorg, zoals alle andere burgers van Suriname.