Voorlichters uit Tijgerkreek en Calcutta zijn getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden

213

De afdeling Bestrijdingsmiddelen van het onderdirectoraat Onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking heeft vandaag de voorlichters uit de gebieden Tijgerkreek en Calcutta in het district Saramacca getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden. Dit, in samenwerking met het onderdirectoraat Landbouw.


Deze voorlichters zullen binnenkort ook worden ingezet om de plaatselijke boeren (van Saramacca) te registreren in het kader van de nieuwe EU-exportvoorwaarden. De boeren worden verplicht om hun export gewassen te voorzien van een producentencode, dat alleen door het ministerie van LVV verstrekt zal worden als zij de training van Goede Agrarische Praktijken hebben gevolgd, en dus GAP gecertificeerd zijn.

Ook de militairen van het agrarisch bedrijf ‘Von Freijburg’ van het Nationaal Leger in Saramacca hebben de infosessie bijgewoond.