Team Suriname boekt dubbele winst op Duitsland

339

‘De dubbele winst op Duitsland betekent voor ons heel veel. Met zo een trainingsweekend geven wij het teamgevoel een boos en zijn wij een hechtere groep. De wedstrijd tegen het nummer 5 van de wereld was voor ons een echte testcase’, aldus Ivan Karsters.

‘Een ploeg van wereldklasse en internationale scheidsrechters. Een betere voorbereiding op het WK zou niet kunnen. We hebben veel geleerd hoe wij hiermee om moeten gaan. Ons doorzettingsvermogen is op de proef gesteld. Daar waar we af en toe in een dip zaten tijdens de wedstrijd wisten we ons er samen weer uit te trekken om alsnog als winnaar het veld te verlaten. Het geeft ons enorm veel zelfvertrouwen om te zien dat we het uiterste en het beste van ons en misschien wel meer uit ons te halen’.

De algemene voorbereiding
‘We zijn nu al een aantal maanden met elkaar bezig. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van coaches Riko Kruit en Hernandes Sam-Sin, maar ik weet dat zij ons nog net zo veel steunen en van ons houden. Met de nieuwe coaches Dico Dik en Robert Luttik en de accommodatie van Team Su’s grootste vriend k.v. Groen Geel/ijskoud de beste, zijn we een nieuwe slag ingegaan. Veel trainen maar ook oefenwedstrijden tegen de Nederlandse top heeft ons goed gedaan. Afgelopen weekend in Duitsland hebben we daar de vruchten van geplukt.

Aanstaande donderdag zal ons laatste dag zijn met elkaar als voorbereiding op de WKC voordat we naar Zuid-Afrika vliegen. Wij hebben extra getraind op aanvallend gebied. Tactisch moesten wij een basis hebben om het beste spel te laten zien en het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken zodat elke vorm van verdedigende tegenstanders opgelost kan worden.

Wij verwachten een medaille mee te nemen naar Suriname. Ook al zou de beker mijn grootste droom zijn die uitkomt’.

Bron: SME Sport