Politie schiet wee roof verdachten neer

330

Sergio, T.(34), Sanches, T.(27) en Jurgen, A.(31) die verdacht worden van diefstal door middel van geweldpleging zijn door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden. Tijdens de aanhouding zijn Sanches en Jurgen neergeschoten waarbij Jurgen in het ziekenhuis is overleden.


De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op vrijdagmorgen 26 juli melding dat twee mannen in de Nieuwe Charlesburgweg beroofd waren door drie criminelen. Onderzoek bracht naar voren, dat de criminelen gewapend waren met vuistvuurwapens en dat zij een halsketting, een geldbedrag in Surinaamse dollar en gereedschappen buit gemaakt hadden.
Na hun daad stapten de criminelen in een auto en reden weg. Enkele uren na de beroving werd Sergio in de kraag gevat door leden van het RBTP.

Sanches werd, na verkregen informatie, te Latour opgespoord. Bij het zien van de politie koos Sanches het hazenpad. Hij werd uiteindelijk door de politie neergeschoten toen hij geen gehoor gaf aan sommaties om te blijven staan. Sanches werd vervolgens, onder politie bewaking, overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo om medisch geholpen te worden.


De opsporing werd voortgezet waarbij de verdachte Jurgen gesignaleerd werd in de Ramgoelamweg. Jurgen opende het vuur op de politie en vluchtte weg in een auto. De politie beantwoordde het vuur. Jurgen verloor op een bepaald moment de controle over de besturing van zijn auto en kwam daarmee in een trens langs de weg terecht. Jurgen wilde toen te voet verder vluchtten maar slaagde daarin niet omdat de politie hem neer schoot. Jurgen werd vervolgens, onder politie bewaking, ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. De volgende dag, zaterdag 27 juli, is Jurgen in het ziekenhuis overleden.


De verdachten Sergio en Sanches zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Paramaribo.