Ontzielde lichaam 49-jarige vrouw geborgen

238

Het ontzielde lichaam van de 49-jarige Sherida Wijngaarde is op zondag 4 augustus door bewoners van plantage Vierkinderen in het district Para uit het water gehaald.


De politie van het politiebureau Zanderij kreeg op zaterdag 3 augustus de melding dat Wijngaarde een kreek te plantage Vierkinderen was ingegaan om af te koelen en in de diepte was verdwenen.


Onderzoek wees uit dat mevrouw Sherida Wijngaarde met familieleden naar plantage Vierkinderen was gegaan voor het bijwonen van een begrafenisplechtigheid . Op weg naar en op de plek van de begrafenisplechtigheid dronk Sherida alcohol. Tijdens de rouwdienst in de kerk zei Sherida tegen haar zussen dat ze het warm had. Ze stond op en liep de kerk uit.


Sherida liep vervolgens naar de kreek tegenover het kerkgebouw en trok haar kleren uit om in haar ondergoed de kreek in te stappen. Omstanders, die niet wisten dat Sherida niet kon zwemmen, gaven haar te kennen dat ze de kreek niet in mocht gaan met slechts haar ondergoed aan. Een plaatselijke bewoner gaf Sherida toen een “pangi” om rondom haar middel te binden. Vervolgens is zij het water in gegaan.


De zusters van Sherida, die in de kerk waren achter gebleven, vonden dat zij te lang wegbleef en gingen op zoek naar haar. Bij navraag kregen zij van mensen te horen dat Sherida in de kreek was gaan zwemmen. Zij vreesden het ergste toen zij Sherida niet boven het water oppervlakte in de kreek zagen. De plaatselijke politie en het duikersteam van de brandweer werden ingeschakeld. Een zoekactie van de duikers leverde geen resultaat op.


De volgende morgen, zondag 4 augustus, is het lijk van Sherida Wijngaarde door bewoners in de kreek gesignaleerd. Voor de komst van de politie had men het ontzielde lichaam al uit het water gehaald.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van mevrouw Wijngaarde voor obductie in beslag genomen.