Verdachte aangehouden voor bedreiging met een misdrijf

402

Het Arrestatie Team (A.T.) heeft op maandag 5 augustus de 31-jarige verdachte Arantes N. aangehouden.

Arantes wordt ervan verdacht medio juli 2019 een Politie agente in het verkeer met een vuistvuurwapen te hebben bedreigd. Het slachtoffer deed aangifte van de bedreiging tegen Arantes die op de dag van de bedreiging een auto bestuurde.

Op maandag 5 augustus is Arantes door het arrestatie Team aangehouden. Het A.T. trof een vuurwapen aan in de auto die Arantes op dat moment bestuurde. Dat wapen is in het belang van het onderzoek in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat dat wapen is gebruikt om de agente te bedreigen.

Verder onderzoek bracht naar voren dat de verdachte Arantes militair van beroep is en dat het wapen een dienstwapen is. Nadat het A.T. Arantes en het wapen had overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten droegen die hem en het wapen vervolgens over aan de Militaire Politie, die deze zaak verder moet onderzoeken.