In opdracht van minister Rabin Parmessar, is op woensdag 14 augustus 2019, een delegatie van het ministerie van LVV getogen naar het Commisariaat Para. Deze delegatie zal namens de minister de meetingen voortzetten ter ondersteuning naar het district Para op agrarisch gebied. De LVV-missie werd geleid door de onderdirecteur Landbouw, Ashween Ramdin.

De voorstellen van de laatste meeting zijn verder besproken en uitgewerkt. Enkele zaken die op korte termijn aangepakt zullen worden zijn:
– het verder aantrekken van kader, 
– het opzetten van een plantenkas en citrus kwekerij en 
– het verzorgen van landbouwtrainingen aan de mensen in Para.

Minister Parmessar heeft beloofd extra aandacht te besteden aan de districten Para en Brokopondo aangezien deze districten bijzonder veel potentie hebben. Zijn beleid is er op gericht om landelijk de Landbouwsector op te krikken. De Bewindsman vindt dat er te weinig wordt gedaan met de landbouw, terwijl landbouw een enorme boost kan geven aan onze economie. De minister vindt dat wij nu meer moeten doen en minder moeten praten en geeft aan dat voor de jongeren er een taak is weggelegd en de natie moet hen daarin stimuleren. De Landbouwsector moet aantrekkelijk worden gemaakt voor jongeren, alleen dan zullen zij erin geloven en het oppaken. –