30-jarige Aziz opgesloten vanwege oplichting

320

De 30-jarige Aziz, D. is op vrijdag 16 augustus door de politie van het bureau Munder in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie.


Aziz wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte, oplichting en verduistering. Aziz, die lid was van een service club, heeft verschillende personen per brief benaderd voor een donatie. Deze personen hebben hem geld gegeven.


De criminele handelingen van Aziz kwamen aan het licht, toen de donateurs de president van de service club op te hoogte stelden over het feit, dat iemand namens de club geld ophaalde voor de uitvoering van sociale doelen.


De club president deed aangifte waarna de politie met het speurwerk begon. Daarbij is Aziz als verdachte in beeld gekomen. Hij werd vervolgens aangehouden en daartoe gevraagd verklaarde hij, dat hij die strafbare handelingen pleegde omdat hij in geldnood verkeerde.