Minister Misiekaba roept op controverse uit beraadslagingen te laten

367

De aanpassing van de Brokopondo overeenkomst in de Nationale Assemblee wordt onnodig in een controversiële sfeer gebracht. Dit stelt minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), tijdens de behandeling op vrijdag 23 augustus 2019. De minister is van oordeel dat een zakelijke aanpak tijdens deze behandeling noodzakelijk is. Hij deed daarom het beroep om de beraadslagingen uit de controverse sfeer te halen.

Het is volgens Minister MIsiekaba niet de tijd om te zoeken naar een groep van “good” of “bad” guys”. Hij plaatste bij het begin van de eerste ronde van beantwoording door de regering, de oproep om de controverse uit de beraadslagingen te laten. Ook beloofde hij dat de beantwoording vanuit de regering in diezelfde sfeer zal geschieden. Het belang van Suriname moet vooropgesteld worden. Hij erkent dat verschillende opvattingen zijn ten aanzien van deze kwestie. “Vanuit de regering spreken we de hoop uit dat er vanuit de ideeënbotsingen die wij hebben nieuwe inzichten ontstaan” stelde de minister ferm. Aanpassingen uit deze nieuwe inzichten zouden simpelweg doorgevoerd kunnen worden volgens de bewindsman. Het Surinaams belang moet volgens hem te allen tijden vooropstaan.

Vice voorzitter Melvin Bouva sprak de hoop uit dat de oproep van de Sozavo minister wordt nageleefd door het parlement bij de behandeling van deze belangrijke wet.