Launching van het “project ter stimulering van ecotoerisme in Coronie”

268

Op woensdag 28 augustus 2019 heeft de launching van het “project ter stimulering van ecotoerisme in Coronie” plaats gevonden door minister S.Tsang van HI&T met zijn delegatie, de onderdirekteur van Torisme, staf van LVV, de DC met personeel en de gemeenschap van Coronie. Het doel hiervan is om de samenleving bewust te maken van ecotoerisme, de potenties en benutting van de vruchtbare bodem. De toespraken werden gehouden in de multifunctionele zaal, alwaar de districtscommissaris en de minister een korte toespraak hielden.

De minister gaf aan dat hij Coronie een warm hart toedraagt, vandaar dat hij voor dit district gekozen heeft voor de launching. De DC doet een beroep op de gemeenschap van Coronie om ook mee te helpen aan het vlot verloop van dit project. De minister gaf aan dat het hem goed doet om dit heugelijk feit in Coronie mee te maken. Hij drukte de aanwezigen op het hart om hun district te koesteren en ervoor te zorgen dat zij hun district verfraaien en onderhouden.

Hierdoor wordt het district toerist vriendelijk gemaakt. Verder deelde hij mee dat Coronie geen gepasseerd station moet zijn, maar herkenbaar wordt door haar schoonheid van de natuur. Daarna werden de citrusbomen symbolisch op het terrein van het commissariaat geplant en de fajalobi- en cocosplantjes in de omgeving van het zoetwaterkanaal.