RGB verstrekt ruim 130 grondpapieren aan burgers Paramaribo

407

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft wensen van ruim 130 burgers van Paramaribo in vervulling gebracht. Deze burgers hebben in aanwezigheid van First Lady Ingrid Waldring-Bouterse, RGB-minister Lekhram Soerdjan, burgervader Mike Nerkust en andere overheidsvertegenwoordigers hun grondpapieren ontvangen.

“Met alle beperkingen die er zijn doet de regering alle moeite om verkavelingsprojecten te initiëren. Grond is een basis voor ontwikkeling. Deze regering geeft garantie om verder aan deze ontwikkeling te werken. Let u op uw zaken en bewandelt u de juiste stappen naar het volledig traject toe”, zegt minister Soerdjan. Hij zegt dat vanaf directie tot alle medewerkers zich hebben ingezet tot realisatie van dit resultaat.

DC Nerkust heeft de burgers gefeliciteerd. “Laat die papieren niet liggen, maar laat u informeren welke stappen te ondernemen.” Volgens minister Soerdjan zullen tot zeker midden oktober verschillende districten worden aangedaan. “Ik wacht niet op duizenden bereidsverklaringen of beschikkingen om te verstrekken, al zijn er maar 100 af. Ik begin die mensen hun bescheiden te overhandigen”, aldus de RGB-topper.

Volksvertegenwoordiger Melvin Bouva zegt: “Nu heeft u zekerheid om onder andere uit te breiden, op een eigendom, standvastigheid. We hebben gezien dat met deze president het verstrekken van gronden op eerlijke en transparante wijze gebeurd. Er is zelfs een woningbouw fonds opgezet. Duurzame investering in volkshuisvesting daar is waar wij voor gaan. Als we geloven en werken vanuit de plaats vanwaar we staan komen we er zeker.”