Kinderen Brokopondo blijgemaakt met schoolpakketten

208

De schooljeugd van het district Brokopondo heeft in het kader van de Sustainable Development Goals schoolpakketten in ontvangst mogen nemen. Het betreft een project van de UNSDG-ambassadeurs dat gefinancierd wordt door de NV. Grassalco. Door het mijnbouwbedrijf zijn in totaal 2000 schooltassen met inhoud beschikbaar gesteld.

De schoolpakketten zijn op woensdag 11 september verstrekt in het district. Dit gebaar moet de pupillen tot steun zijn om het komend schooljaar goed te starten. Sivern Hammen, UNSDG-jeugdambassadeur zegt dat dit project dateert van 2008. Toen is een aanvang gemaakt met een klein aantal pakketten van 250.

“Kwaliteit van het onderwijs als een van de belangrijke doelen moet gegarandeerd zijn.” Dit jaar zullen de UNSDG-ambassadeurs landelijk 40.000 schoolpakketten verstrekken.