De asfalterings-, ontwaterings- en bestratingswerkzaamheden aan de Tawajariepolderweg te Creola in het district Saramacca zijn in volle gang. De weg is ongeveer een week terug over een strekking van 1.2 kilometer voorzien van de eerste asfalt laag. Het volledig project behelst werkzaamheden over een strekking van 2.5 kilometer. Bij het resterende deel worden de laatste werkzaamheden verricht om ook dit deel te voorzien van een asfalt laag. Het Burger Informatie Centrum van Saramacca maakt hiervan melding op dinsdag 17 september 2019.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan het stabiliseren van de basis van de weg, waarna het aannemingsbedrijf Dalian gestart is met het asfalteren van de weg. De weg is in de afgelopen maanden ook voorzien van een gesloten riolering, om het optreden van verzakkingen te vermijden. De oude weg werd veelal geteisterd door verzakkingen. Momenteel worden er ter plekke afvoerbakken ten behoeve van de ontwatering gemaakt.

Deze weg brengt de districten Wanica en Saramacca met elkaar in verbinding. Personen die vanuit Saramacca de gebieden Pad van Wanica, Lelydorp, Zanderij of het zuiden van het land willen bezoeken kunnen via deze weg binnendoor rijden en een kortere route afleggen. Ook personen kunnen vanuit Wanica sneller via deze weg Saramacca of het westen van het land bereiken.