President Bouterse beëdigt nieuwe hypotheekbewaarder

270

President Desiré Bouterse heeft Glenda Heikerk beëdigd tot hypotheekbewaarder voor Suriname. Deze plechtigheid heeft plaatsgevonden op 18 september 2019, op het presidentieel paleis. Heikerk heeft nu de leiding over het Management Instituut GLIS. President Bouterse ziet in Heikerk een veelbelovende bewaarder die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere verbetering van de efficiëntie en integriteit van het instituut.

De president heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat het vervullen van de functie een grote verantwoordelijkheid is; Zowel in Suriname als daarbuiten wordt verwacht dat de nieuwe bewaarder een bijzonder hoge mate van professionaliteit aan de dag zal leggen in de uitoefening hiervan.

De nieuwe hypotheekbewaarder zegt dat de samenleving van haar integriteit mag verwachten en waarborging van de rechtszekerheid, ten aanzien van onroerende goederen van de burger.