Guyanese delegatie van Volksgezondheid op werkbezoek in Suriname

275

Een delegatie van het ministerie van Public Health uit Guyana, is op werkbezoek in Suriname. Op dinsdag 24 september heeft de delegatie onder leiding van Shamdeo Persaud, Chief Medical Officer en Guyana Public Hospital Corporation een bezoek gebracht aan minister Elias van Volksgezondheid en zijn managementteam.

Tijdens dit bezoek werd gesproken over het versterken van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Guyana, om de gezondheidszorg van beide landen te helpen versterken. Het team is geïnteresseerd in de samenstelling van het gezondheidszorgsysteem van Suriname en de aanpak van de gezondheidszorg in het binnenland. De delegatie zal van 24 tot en met 26 september 2019 in Suriname vertoeven.

Op het gebied van specialisaties zoals: nefrologie, cardiologie en orthopedie en in het bijzonder samenwerking op het gebied van verpleegkundig onderwijs en verpleegkundige specialisaties, is er een helpende hand gevraagd vanuit Suriname.  Aan het eind van dit bezoek hoopt de delegatie dat er hieruit enkele samenwerkingsverbanden kunnen voortvloeien. Verder zijn er een aantal samenwerkingsverbanden besproken, waarbij beide landen van elkaar kunnen leren.

Naast het bezoek aan de minister zal het team ook bezoeken afleggen aan het Academisch ziekenhuis, het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), de Medische Zending, COVAB, Regionale Gezondheidsdienst en het Mungra Medisch Centrum.